Stugor

På gården finns tre mysiga 50 m2 stugor (Linneas, Pippi och Annikas stuga), som var och en kan rymma upp till fyra personer. För ett spädbarn eller ett litet barn finns det naturligtvis alltid plats, därför finns det i varje stuga också en barnsäng och barnstol. Husen ligger i utkanten av en liten skogsdunge ungefär 200 m från de övriga byggnaderna och med gott om utrymme mellan stugorna för att inte störa eller störas av grannarna.  


I varje stuga finns kök, badrum, vardagsrum, sovrum och ett sovloft. Vi har inrett stugorna i skandinavisk stil, det vill säga alla väggar och golv är av trä. För att det inte ska bli för mycket är väggarna glaserade vita. I vardagsrummet går taket upp i nocken vilket ger en härlig rymdkänsla.


Sängkläder och handdukar kan hyras till ett pris av 125 kr per set.

För att boka, skicka oss ett mail – vi svarar ofta inom några timmar.

Faciliteter:

I sovrummet finns en dubbelsäng (140x200 cm eller en stor madrass, i Annika två sängar 90x200), sovloft, två enkelsängar (90x200). Badrummet är utrustat med dusch och WC. I vardagsrummet finns en sittgrupp (bord med fyra stolar) och en soffa med fåtöljer. Vi har medvetet utelämnat TV-apparater. Men det finns DVD-system att låna i gårdsbutiken när barnen önskar lugnare aktiviteter. Det finns ett urval av filmer för barn och vuxna.


Köket har en keramik häll med fyra plattor, även brödrost, vattenkokare, kaffebryggare, kylskåp och ugn. Tvättmaskin och torktumlare finns i tvättstugan i herrgården (35 kr per tvätt, 40 kr per torkning).


En värmepump värmer stugan kalla dagar och kan även användas för att ge svalka under varma dagar. Bilar kan tyvärr inte köras ända fram till stugorna. Vegetationen runt stugorna är känslig då det bland annat  växer orkidéer som vi gärna vill bevara. Utan bilar blir det dessutom lugnare och trevligare vid stugorna. Från parkeringsplatsen vid gårdsbutiken är det bara några minuter till stugorna och vid gårdsbutiken hittar ni bagagevagnen som ni gärna får låna.

 

logo  Solberga Gård

Ramsättravägen 45, 387 90 KÖPINGSVIK, Sverige / Hitta hit
Telefon: 0485-720 60
Mobil: 070-49 22 634
E-Mail:


social facebook button blue 32 facebook

logo