Utmärkelser

Under de senaste åren har Solberga fått ett antal utmärkelser.

2015 Åter igen är Solberga gård med i White Guide. Restaurangen är också en av ett 20tal i hela landet med tre KRAV-dekaler, motsvarande minst 90% ekologiska råvaror.

2014 Solberga Gård har av utvärderingsplattformen Tripadviser värderats för hållbarhetsarbetet och belönats med status platina. Vi är därmed en av världens mest hållbara boendeanläggningar.

2012 För tredje gången finns gårdens restaurang med på listan över Sveriges bästa restauranger i White Guide.

2011 För andra året i rad har Solberga Gårds restaurang valts till en av Sveriges bästa restauranger. Vi är stolta över att bli representerade i White Guide.

2010 Solberga Gårds restaurang väljs ut att vara med bland Sveriges bästa restauranger 2010. White Guide skriver om gården: "en ekologisk oas".

2009 Europas näst största pumpa någonsin (626 kg, odlad av Anders Lilja) vägs in vid den årliga pumpa-tävlingen på Solberga Gård.

2008 Solberga Gård är ett av 100 rekommenderade inköpsställen i Sverige i Mats-Eric Nilssons bästsäljare "Den hemlige kocken".

2006 Vandrarhemmet får utmärkelsen som årets bästa Kultur och Miljö-upplevelse bland landets 320 STF-vandrarhem.

2005 Världens längsta vitlöksfläta tillverkas på Solberga Gård. Den är 124 meter lång och kom med i Guinness Rekordbok år 2008.

1998 Den Gyllene Pumpan tilldelas Solberga för gårdens ”framgångsrika jordbruksverksamhet på Solberga Gård”.

1993 Gastronomiska Akademins diplom och stipendium ”för fortsatt utveckling av svenska grönsakstraditioner”

Sedan 1988, ekologisk livsmedelsproduktion enligt KRAVs strikta riktlinjer.

logo  Solberga Gård

Ramsättravägen 45, 387 90 KÖPINGSVIK, Sverige / Hitta hit
Telefon: 0485-720 60
Mobil: 070-49 22 634
E-Mail:


social facebook button blue 32 facebook

logo