Herrgården

 

 

Herrgården är Solbergas hjärta, denna praktfulla byggnad har anor från mitten av 1800-talet. Huset har renoverats sedan dess storhetstid och inrymmer numera fem familjelägenheter med dusch och toalett. Trots renoveringen finns många av de charmiga och tidstypiska detaljerna kvar, bland annat kakelugnar, fantastiska väggmålningar och generös takhöjd. De stora spröjsade fönstren med handblåsta glas är något som också är original och som vi är väldigt stolta över. I Herrgården finns allt från 28kvm till 68kvm stora lägenheter, till både små och stora familjer med upp emot fyra barn. Det finns antingen två eller fyra vanliga sängar samt bäddsoffa eller våningssäng. Alla lägenheterna i Herrgårdsbyggnaden delar på det stora lantliga köket, där det finns gott om utrymme för matlagning och matvaror då varje familj har sitt egna kylskåp. Avnjut din måltid i vår matsal eller varför inte duka upp i trädgården utanför huset? 

I Herrgårdsbyggnaden finns även Solbergas bibliotek där du kan låna böcker på ett flertal olika språk. 


I herrgården finns följande lägenheter:

Enbär (bottenvåningen): Lägenheten består av ett stort sovrum med badrum (totalt 28kvm) Stora fönster vetter mot trädgården och beteshagarna. I rummet finns det plats för fyra personer, fördelar på en dubbelsäng och en våningssäng. Dessutom kan den angänsande stora salen användas som vardagsrum och matsal.


Slånbär (bottenvåningen): Den här lägenheten på 40kvm består av två sovrum samt ett badrum. Ett lite mindre sovrum med en våningssäng samt ett stort sovrum som kan samtidigt användas som vardagsrum. Totalt finns här 4 bäddar och även denna lägenheten har fönster mot beteshagarna där hästarna och fåren går.


Päron (ovanvåningen): Lägenheten Päron består av ett rymligt och mysigt vardagsrum samt två stora sovrum (totalt 64kvm) Badrummet ligger i anslutning till ett av sovrummen. Båda sovrummen är utrustade med två 90 sängar och med den bekväma bäddsoffan i vardagsrummet finns här plats till totalt 6 personer.  


Äpple (ovanvåningen): Vår Äpple lägenhet är nästan en spegelbild av Päron lägenheten. Lägenheten nås från utsidan via en trappa på baksidan av huset och har därför en rymlig hall som gör lägenheten lite större (68kvm). Även denna lägenhet har två sovrum med två vanliga 90 sängar i varje. Från ett av sovrumen når man badrummet med dusch och toalett. I det stora vardagsrummet finns även här en bäddsoffa vilket gör att lägenheten rymmer upp till 6 personer.


Plommon (ovanvåningen): Den här lägenheten är på 34kvm och består av ett stort sovrum som även fungerar som vardagsrum, samt ett mindre rum med en våningssäng. Duch och toalett är tillgängliga från båda sovrummen. Den här lägenheten är avsedd för fyra personer och är placerad på framsidan av Herrgårdsbyggnaden med utsikt över trädgården.

Alla lägenheterna delar dessutom på mer än 150kvm av gemensamma utrymmen, som utgörs av bibliotek, kök, "historiska rummet" samt gästtoalett på nedervåningen.

Värt att notera är att i Herrgården är även de gamla trapporna bevarade. En magnifik stentrappa som leder upp till entren, och för att nå lägenheterna på ovanvåningen är det ytterliggare en trappa. Föredrar ni en lägenhet som man når utan trappor så kan vi varmt rekommendera lägenheterna i Magasiner eller lägenheten i Ladugården.

logo  Solberga Gård

Ramsättravägen 45, 387 90 KÖPINGSVIK, Sverige / Hitta hit
Telefon: 0485-720 60
Mobil: 070-49 22 634
E-Mail:


social facebook button blue 32 facebook

logo