Lägenheter

På Solberga finns flera olika lägenheter, alla unika på sitt sätt och anpassade för olika familjestorlekar (1-5 barn). Ni hittar dem i ladan, Magasinet och Herrgårdsbyggnaden.

Ladugård

Lägenheten är sedan 2005 inredd i flygeln av ladan. Här är taket lite lågt, men det gör det också mysigare. Lägenheten har tre rymliga sovrum med totalt sex bäddar plus spjälsäng. I lägenheten finns ett fullt utrustat kök med kylskåp, spis, ugn och mikrovågsugn. Badrummet är centralt beläget i mitten av lägenheten. På dessa 64kvm trivs familjer som reser med mor- och farföräldrar eller med upp till 5 barn.

 

Magasinet

Magasinet som är från 1900-talet tjänade tidigare som spannmålsmagasin och arbetarbostäder. Under 2014 byggdes här tre lägenheter som passar perfekt om flera familjer semestrar tillsammans då byggnaden omges av en egen liten trädgård. Förra året anordnades här gemensamma vinkvällar och utanför trädgården på den stora ytan avgjordes små fotbolls turneringar. 
Det finns många lugna och mysiga platser på gården, ta en av våra hängmattor under armen och hitta ditt smultronställe.

Vinbär: En 38 kvm stor lägenhet i den vänstra delen av Magasinet, för som mest fyra personer, perfekt för en vuxen och två barn eller två vuxna med lite mindre barn. Lägenheten har ett stort sovrum med trägolv och två sängar. I det lite mindre vardagsrummet, med stengolv, där den gamla vitkalkade bakugnen har en framträdande plats, finns en bekväm bäddsoffa. I det lilla badrummet finns både dusch och toalett och köket är fult utrustat med spis, ugn, kaffebryggare, vattenkokare och ett stort kylskåp.


Jordgub: Detta är den största lägenheten i Magasinet (66kvm). Här finns två stora sovrum, ett kök samt två badrum var av det ena i direkt anslutning till ett av sovrummen. I det ena sovrummet finns två sängar plus en spjälsäng, medan det i det andra rummet finns två vanliga 90 sängar samt en våningssäng. Lägenheten fungerar alltså för en familj på sju personer, även om lägenheten är mer optimal för ett sällskap på fem till sex personer. Köket är fullt utrustat med vattenkokare, kaffekokare, ugn, spis, kyl och frys. Lägenheten pryds även av en 150 år gammal kakelugn.


Björnbär: Lägenheten ligger i den högra delen av Magasinet. Från den mindre hallen kommer man in i ett rum med en våningssäng. I anslutning till det här rummet finns ett pentry (kök med spis/ugn, kaffebryggare, vattenkokare och en stor kyl) samt ett badrum. Lägenheten har även ett stort sovrum där det även finns plats för en trevlig sittgrupp bredvid kakelugnen. Här finns det förstås också en spjälsäng, så lägenheten fungerar för en familj på fem personer. Även om de 48kvm är mer idealiska för fyra personer.  

logo  Solberga Gård

Ramsättravägen 45, 387 90 KÖPINGSVIK, Sverige / Hitta hit
Telefon: 0485-720 60
Mobil: 070-49 22 634
E-Mail:


social facebook button blue 32 facebook

logo