Om KRAV

KRAVSolberga Gård drivs i enlighet med KRAV:s regler, eftersom vi tycker att det är viktigt med bra och hälsosam mat och att djuren ges möjlighet till sina naturliga beteenden.
KRAV:s regler siktar mot en hållbar produktion vilket gör det viktigt med en balans mellan djurhållning och växtodling. Därför produceras en så stor del som möjligt av djurens foder på den egna gården. Då kan näringen gå runt i ett kretslopp på gården och det blir lagom mycket gödsel att sprida tillbaka på åkern.
Det är viktigt att djuren mår bra och får bete sig så naturligt som möjligt. Våra grisar går ute där de har möjlighet att beta, böka och ta sig ett uppskattat gyttjebad. Fåren betar gräs på ängarna runt gården och våra höns är ute och sprätter efter mask under sommarhalvåret.
I en KRAV-godkänd produktion får kemiska bekämpningsmedel, konstgödsel eller genmodifierade organismer (GMO) inte användas. Genom att inte använda kemiska bekämpningsmedel bidrar vi till en ökad mångfald i naturen, våra anställda slipper hantera bekämpningsmedel det finns inte någon risk att spår av bekämpningsmedlen finns kvar i maten.
För att läsa mer om KRAV:s regler gå in på http://www.krav.se/

 

logo  Solberga Gård

Ramsättravägen 45, 387 90 KÖPINGSVIK, Sverige / Hitta hit
Telefon: 0485-720 60
Mobil: 070-49 22 634
E-Mail:


social facebook button blue 32 facebook

logo